Święta tylko dla katolików?

Temat: Pazdziernik 2006
Prawie wszystko mam poza normą ale najbardziej przekroczone są: WBC prawidłowo powinno być 4.0-10.0 a ja mam 18.95 NEUT powinno być 2.5-5.0 a ja mam14.41 LYMPH powinno być 20.0- 45.0 a...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=29605



Temat: STYCZEŃ 2010:))))
odebrałam dziś badania krwi,moczu,cukru itd,wszystko oki tylko nie rozumiem jednego: NEUT 2.00-7.00 a norma jest 50.0-70.0 LYMPH mam 1.0-4.0 a norma jest 25.0-40.0 reszte wyników mam w normie,czy wiecie dlaczego te...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=61719


Temat: WYNIKI
mam problem z rozczytaniem wyników badań krwi-wiem że są na portalu tabele ale ja jestem jakaś ułomna Jakby ktoś mógłby mi pomóc to bardzo proszę WBC 8.31 NEUT 1.70 LYMPH 5.30...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=21651


Temat: Morfologia przy infekcjach-pytanie
Wirus czy bakteria? Rozmaz krwi (badanie białych krwinek) sprawdza, czy chorobę wywołały wirusy, czy bakterie. Granulocyty (Neut) - ich wysoki poziom wskazuje na infekcję bakteryjną. Limfocyty (Lymph) - podwyższenie ich liczby...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=67791


Temat: proszę o interpretacje wyników
Witam Dziś robiłam Zuzi kontrolne badanie krwi i moczu mamjuz wyniki i prosiłabym o inepretacje Mocz jest wporządku rzadnych odchyleń nie ma tyko ciężar jest 1025 i nie wiem czy to w normie ? Teraz krew WBc +13,2 RBC 4,2 HGB -10,8 HCT -33,2 MCV -79 MCH -25,7 MCHC 32,5 RDW-CV 13,4 LYMPH +77 PLT 312 PDW 12,2 MPV 10,4 P-LCR 27,8...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=865


Temat: Jak Rozumiec Wyniki Badania
... badania krwi to:WBC 6,39 RBC 4,67,HGB13,7 HCT 37,9 MCV 81,1 MCHC 36,2 MCH29,4 RDW12,8 PLT 348 MPV 9,1 NEUT WART B 2,32 NEUT %36,3 LYMPH wart b 2,90 LYMPH45,4 MONO wart...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2685


Temat: wyniki badania krwi
Dziewczyny, proszę o poradę - czy mam się czym martwić czy jeszcze nie. Robiłam ostatnio badania krwi i mam takie oto odchylenia od norm: RDW - 15.1 % (norma 11.6 - 14.8) NEUT - 40.2 % (norma 40.5 - 70.0) LYMPH - 50.0 % (norma 20.0 - 45.0) Czas protrombinowy - 18.4 sek (norma 10.5 - 15.8) Fibrynogen - 377 mg/dl (norma...
Źródło: antyforum.pl/viewtopic.php?t=1498


Temat: badania krwi a tabletki antykoncepcyjne
ostatnio robilam morfologie krwi i badanie moczu, mialam byc naczczo, i bylam ale przyjelam z rano tabletke antykoncepcyjna bo zawsze lykam o 6:30 wiec badania mialam robione po tabletcce, czy to ma wplyw na wynik badania? w morfologii wyszlo ze : WBC-10,2 [norma- 4,0-10] H LYMPH %-15,7 [norma- 20-45] L NEUT%-77,00 [norma-45-70] H NEUT# - 7,9 [norma-2,5-5,0] H Mocz: ciężar wł- 1,025 ... porze z roznica ok.10min. to zadne opoznienie, zreszta badania mialam robione na 6 dzien od stosunku a wczesniej kochalam sie jakies 1,5miesiaca wczesniej i bylam jakies 2 tygodnie temu badanma przez...
Źródło: forum.antykoncepcja.pl/viewtopic.php?t=20001


Temat: Komplet badań
Dawno nie robiłam wszystkich badań. Takie szczegółowe to może z 5-6 lat temu, albo i więcej. Proszę mi napisać co jest podwyższone i jeśli to możliwe wskazać mi przyczynę tego stanu ... odpowiednie osoby. Biochemia ALT 20 U/l AST 17 U/l GGT 28 U/l Kreatynina 0,58 mg/dl Analityka-badanie ogólne moczu kolor jasnożółty przejrzystość lekko mętny ciężar właściwy 1,015 pH 6,5 Leukocyty 25/ul Azotyny ... mm/h Morfologia krwi pełnej WBC 5,63 RBC 5,12 HGB 13,8 g/dl HCT 40,8 % MCV 79,7 fl MCH 27,0 MCHC 33,8 g/dl RDW-SD 36,7 RDW-CV 13,0 PLT 205 PDW 14,6 MPV 11,3 P-LCR 35,2% Wzór krwinek białych NEUT 2,47 NEUT% 43,9% LYMPH 2,61 LYNPH% 46,4 MONO 0,40 MONO% 7,1% EO 0,12 EO%2,1% BASO 0,0 BASO% 0,5%
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=333


Temat: interpretacja wyików badań
bardzo proszę o interpretacje wynikow krwi mojej szescioletniej córki. lekarze kazali mi czekac do pazdziernika na powtorzenie ale ja chyba do tego czasu zwariuje. pierwsze wyniki: WBC-7,48 RBC-4,25 HGB-11,3 HCT-34,5 MCV-81.2 MCH-26,6 MCHC-32,8 PLT-681 RDW-SD-41,5 RDW-CV-14,5 PDW-12,9 MPV-11,0 P-LRC-32,9 PCT-0,75 NEUT-3,59 LYMPH-2,59 MONO-0,64 EO-0,63 BASO-0,03 NEUT-48,0% LYMPH-34,6% MONO-8,6 EO8,4 BASO-0,4 DRUGIE BADANIE NA HEMATOLOGII: WBC-7,90 RBC-4,26 HGB-11,10 HT-32,10 MCV-75 MCH-26 MCHC-34,50 PLT-426...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=551


Temat: wyniki badań krwi i moczu
bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badań. BADANIE KRWI WBC 7.6 x10^3/uL [4..10] LYMPH + 45.7 3.4732 [20..45] MXD 11.6 0.8816 [2..12] NEUT 42.7 3.2452 [35..70] RBC 4.26 x10^6/uL [4.04..5.4] ... PDW 16.2 fL [9..17] MPV 11.3 fL [8.8..12] P-LCR 36.3 % [13..43] OB-18 P-1 S-4,6 Li-48 Mo-2 Eo-3 BADANIE MOCZU SG 1.020 Nabłonki-wielokątne-1-3 w polu widz. LEU neg Leukocyty-0-2 w polu...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=89


Temat: Wyniki analizy krwi - prośba o interpretację
Witam, Niedawno wykryto u mnie cukrzycę,w związku z czym zrobiłem badania krwi. Niepokoją mnie proporcje białych ciałek - bardzo proszę o interpretację, szczególnie, że mój lekarz rodzinny jest na urlopie a ... MCHC 34 MCH 32.8 RDW-CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz (pomiar automatyczny): neut 1.82 (29.9%) lymph 3.50 (57.5%) mono 0.54 (8.8%) eo 0.19 (3.1%) baso 0.04 (0.7%)
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=8229


Temat: Proszę o pomoc w zrozumieniu wyniku TK
Witam. 21 dni po zakończonej chemioterapii bratowa zrobiła badania krwi. Radosław prośba do Ciebie, mógłbyś zerknąć na te wyniki? WBC-2,6 -10*3/ml- norma (3,8-10,8) NEUT -1,33-10*3/ml NEUT%-52,2-%-norma (40,0-70,0) LYMPH-0,83-10*3/ml LYMPH%-32,5-%-norma (20,0-45,0) MONO-0,3-/ul...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=842


Temat: historia ireny
Witajcie. U mnie leczenie zakończono. Był zamiar podania 6 kursów topotekanu ale niestety zakończono na 4. W poniedziałek były badania krwi . wszystko na granicy normy( po 7 neupogenach) WBC 3,69 NEUT 1,56 LYMPH 1,59 RBC 3,00 HGB 9,6 PLT 193 CA 125 67,67 ( ostatni po trzecim podaniu 75,67) TK z 10.05 stwierdzono cechy częściowej regresji we wnęce śledziony,kresce jelitowej i...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=263


Temat: Wyniki badań roczniaka -chyba anemia ... dlaczego?
Wyniki Klary z konca lutego: HCT 28.2 (norma 34-43) Hemoglobina 8.1 (norma 11.1-15.0) MCV 61.7 (norma 80-94) MCHC 28.7 (norma 31.0-37.0) MCH 17.7 (norma 27-31) Plytki krwi 881 i to dosc wysoko (norma 150-450) Co to znaczy? Rozmaz: NEUT 24% (norma 35-55) LYMPH 67.7% (norma 40-60) U nas te normy się trochę różnią. Bez sensu,że co laboratorium to inne normy,ale patrząc na normzy z mojego laboratorium wyniki Klary wyglądają nieco lepiej, tzn. mniej brakuje do normy,nawet sporo. U nas normy wyglądaja tak i są dostosowane do wieku,bo na badaniach wcześniejszych (przed ukończeniem roku...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=4552


Temat: Proszę o interpretacje wyników
Jako ze podejrzewałem u siebie chlame i myco, miałem swego czasu robione badania i wyszły mi przeciwciała. Od tego czasu kilka razy zaliczyłęm szpital z najrózniejszymi objawami ( tachykadria, atypowe zapalenie ... chrząkam. Byłem u nowego larygnologa na kontroli- Pani doktor spojrzała w gardło i od razu zleciła dwa badania- bo z kart wypisowych nei wynika ze były kiedykolwiek robione.Odebrałem wyniki ale wizyte ... 33,8 norma 32-36 plt 272 norma 140-440 lymph% 27 norma 20-50 mdx% 9,5 norma 3-15 neut% 63,50 norma 45-75 rdw-cv 12,9 norma 11,5-14,5 pdw 10,6 norma 6,1-11 mpv 9,2 norma 8-10 p-lcr 19,8 norma 6-25 Rozmaz Krwi Seg 58% limf 41% Eoz 1% Poziom zelaza Fe wynik 84 ug/dl norma 37-158 Witamina b12 wynik 181,4 norma 208-963,5 Czy wyniki są ok? Bo...
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=746


Temat: Rak płaskonabłonkowy
Witam, jestem kolejną osobą, która prosi o pomoc w walce z tą straszną chorobą. Bardzo proszę o interpretację wyników badania histopatologicznego mojego taty. Tak trudno jest uzyskać informację od lekarzy. A ... również bronchoskopię. Nie stwierdzono przerzutów i nowych ognisk choroby. Badania krwi są podobno dobre (leukocyty 10,12; erytrocyty 4,75 ; hemoglobina 147 ; hematokryt 44; mcv 93,2 ; mchc 333 ; PLT 327; NEUT 63,2 EOS 1,0 MONO 5,7 LYMPH 27,1; BASO 0,5; CZAS APTT 27,7 wskaźnik protr 104,21; INR 0,92; D-dimer 487,51; glukoza 5,72; kreatynina 80,12 eGFR 92,1; mocznik 6,0; sód 139; ... płatem płuca prawego. Do badania pobrano I węzeł oskrzela głównego prawego, II guz płata górnego płuca prawego. Oto wyniki badania histopatologicznego : I Lymphonodulitis reactiva sine metastasibus II Carcinoma planoepitheliale male...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1709


Temat: RSM-badania kontrolne
- pobrano H.P. Innych zmian nie stwierdzono. Wynik badania: Wycinki błony śluzowej jelita grubego o zachowanej architektonice. W blaszce właściwej obecny jest umiarkowany limfocytarny naciek zapalny. Obraz mikroskopowy nie spełnia kryteriów rozpoznania IBD. Morfologia (podaję tylko parametry odbiegające od normy): WBC:3,42 [10³/µl] Rozmaz (pomiar automat.) NEUT - 1,78[10³/µl] 52% LYMPH- 0,90[10³/µl] 26,4% MONO -0,38[10³/µl] 11,1% EO - 0,23[10³/µl] 6,8%
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=278


Temat: Rozsiew nowotworowy
Dziś przywiozłem Mamę na trzeci cykl chemii. Zrobiono rzecz jasna badanie krwi, m.in. pod kątem oznaczenia wartości markera CA125 i okazało się, że jego wartość spadła do 7,3 IU/ml (słownie: siedem ... jutra. Zapewne po tej chemii zostaną wykonane również takie badania jak TK miednicy czy USG (rozmawiałem na ten temat kilka dni temu z panią doktor). Pozwalam sobie przedstawić wyniki dzisiejszych badań Mamy, kwalifikujących ją do przyjęcia na trzeci cykl chemii: CA125: 7.3 IU/ml Kreatynina: 0.70 mg/dl Potas: 4.9 mmol/l Sód: 139 mmol/l Morfologia z rozmazem: WBC: 7.23 K/uL NEUT%: 67.1% LYMPH%: 22.9% MON%: 5.2% EOS%: 1.8% BASO%: 0.5% LUC%: 2.6% #NEUT: 4.85 K/uL #LYMPH: 1.65 K/uL #MON: 0.38 K/uL #EOS: 0.13 K/uL #BASO: 0.03 K/uL #LUC: 0.19 K/uL RBC: 3.87 M/uL HGB: 11...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1197


Temat: rak trzustki przezuty do wątroby
Moj tato(43 lata) w listopadzie 2009 trafil do szpitala bo był żółty. po 2 tygodniach operacja. guz na glowie trzustki. zostal wyciety, operacja sie udala. wynik badania his-pat mówi o tym,ze ... nie bede tego przepisywala. Skierowana tate na rozszerzone badania krwi:( z dnia22,02,2010) biochemia: kreatynina w surowicy 0,67[mg/dl] wartosci referencyjne: 0,70-1,20 bilirubina calkowita 0,78[mgdl] w.r 0,2-1,0 albuminy3,56[gdl] w.r 3,5-5 AST 30[IUl] w.r ... w.r 4-10 wart.b. NEUT 7,68 w.r 2-8 % Neut 73 w.r 50-80 wart.b. LYMPH 2,32 w.r1-5 %LYMPH 22 w.r 25-50 wart.b. mono 0,12 w.r 0,1-1,0 %mono 1,1 w.r 2,0-10,0 wart.b. EO ... w.r 33-37 MCH 27,6 w.r. 27-31 RDW-SD46,8[%}RDW-CV 15,4[%] w.r 11,5-14,5 płytki krwi PLT 161 w.r 130-400 PDW 11,2[fl] MPV 9,8[fl] w.r 6-10 P-LCR 24,4 PCT 0,16[%] lekarz powiedzial,ze badania krwi sa dobre jak na wynik tego tomografu. Zlecil rezonans wynik wyglada tak: Stan po częściowej resekcji trzustki z powodu Ca, stan po CHTH. Pacjent nie współpracuje, badanie poruszone, trudne do oceny. Loża...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1060


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
0.2% LUC%: 2.4% # NEUT: 6.35 K/uL # LYMPH: 1.85 K/uL # MON: 0.38 K/uL # EOS: 0.34 K/uL # BASO: 0.02 K/uL # LUC: 0.22 K/uL RBC: 4.34 M/uL HGB: ... 61.0 % ------------------------------------------------------------------------------------------- Czy zmniejszona w stosunku do badania z końca marca wartość markera CA125 (z 503,5 do 279,3), nawet biorąc pod uwagę, że jest ona wysoko powyżej normy, może być...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
Dziękuję serdecznie za Wasze odpowiedzi i rady. Dziś przywiozłem Mamę na trzeci cykl chemii. Zrobiono rzecz jasna badanie krwi, m.in. pod kątem oznaczenia wartości markera CA125 i okazało się, że jego ... Mama zacznie przyjmować trzeci cykl chemii od jutra. Zapewne po tej chemii zostaną wykonane również takie badania jak TK miednicy czy USG (rozmawiałem na ten temat kilka dni temu z panią doktor). Mama jak na razie bez zmian - czuje się bardzo dobrze, co bardzo nas cieszy :) Pozwalam sobie przedstawić wyniki dzisiejszych badań Mamy, kwalifikujących ją do przyjęcia na trzeci cykl chemii: CA125: 7.3 IU/ml Kreatynina: 0.70 mg/dl Potas: 4.9 mmol/l Sód: 139 mmol/l Morfologia z rozmazem: WBC: 7.23 K/uL NEUT%: 67.1% LYMPH%: 22.9% MON%: 5.2% EOS%: 1.8% BASO%: 0.5% LUC%: 2.6% #NEUT: 4.85 K/uL #LYMPH: 1.65 K/uL #MON: 0.38 K/uL #EOS: 0.13 K/uL #BASO: 0.03 K/uL #LUC: 0.19 K/uL RBC: 3.87 M/uL HGB: 11 g/dl HCT: 32% MCV: 81.6 fL MCH: 28.4...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat: Interpretacje badań lekarskich
Morfologia - jak ją odczytać Krew składa się z płynnego osocza oraz zawieszonych w nim krwinek. Ich liczbę, rodzaj i wzajemne proporcje ustala się za pomocą podstawowego badania krwi, zwanego w skrócie morfologią. Pozwala to zorientować się w stanie zdrowia pacjenta i wykryć zaburzenia w jego organizmie. Obecnie w większości laboratoriów do analizowania składu krwi używa się aparatów komputerowych. Wynik badania morfologicznego ... bakteria? Rozmaz krwi (badanie białych krwinek) sprawdza, czy chorobę wywołały wirusy, czy bakterie. Granulocyty (Neut) - ich wysoki poziom wskazuje na infekcję bakteryjną. Limfocyty (Lymph) - podwyższenie ich liczby świadczy zwykle ... bada WBC - krwinki białe, czyli leukocyty. U zdrowego niemowlęcia i małego dziecka liczba leukocytów może się wahać od 8000 do 15 000 w mililitrze krwi. Wyższy poziom leukocytów wskazuje na stan zapalny w organizmie. Niższy - że dziecko przebyło jakąś, najczęściej wirusową, infekcję. Po kilku tygodniach poziom leukocytów powinien wrócić do normy, dlatego lekarz może zalecić powtórne badanie. RBC - krwinki czerwone, czyli erytrocyty. Są głównym składnikiem krwi, przenoszą tlen w organizmie. Powstają i dojrzewają w szpiku kostnym. U zdrowego niemowlęcia i małego dziecka powinno ich być od 3,5 do 5,4 mln/ml krwi. Niższy poziom erytrocytów świadczy o niedokrwistości. Przy biegunce i wymiotach (gdy dziecko niewiele pije) krew gęstnieje - jest w niej więcej krwinek, a mniej osocza. Hgb lub Hb - hemoglobina. ... ilości erytrocytów, a kończą się zapasy z okresu płodowego). Hct - hematokryt. Określa stosunek objętości krwinek czerwonych do objętości pełnej krwi. Norma dla małych dzieci i niemowląt wynosi 30-40 proc. Spadek ... kwasu foliowego, czy witaminy B12. RDW - rozkład objętości krwinek czerwonych. Norma to 11,5-14,5 proc. Podwyższone RDW przemawia za niedokrwistością z braku żelaza. Plt - trombocyty, czyli płytki krwi. Są to najmniejsze komórki krwi, reperujące uszkodzone naczynia - uszczelniają przerwaną ściankę i tworzą skrzep hamujący krwawienie. Powinno ich być 150-300 tys./mm3 krwi. Najczęstszą przyczyną niedoboru płytek i tzw. małopłytkowej skazy krwotocznej są...
Źródło: forum.suple.us/viewtopic.php?t=79001


Temat: Blasty we krwi obwodowej...
roku + badanie aspat/alat/ob/rozmaz/crp. Pomyslalem tez ze w koncu zrobie sobie tsh, od dluzszego czasu myslalem o nadczynnosci. Przytocze wyniki badania sprzed dwóch lat - badanie szpitalne przedoperacyjne - wszystko OKi, WBC około 9,3. Badanie sprzed roku - OKi, WBC 10,4 - przekroczone o 0,4. Wiem że takie podwyzszenie moze powodowac zwykly stres lub nawet palenie papierosów. Rozmazu brak, lekarz stwierdził że wyniki sa prawidłowe. Najnowsze badanie z zeszłej środy (koniec stycznia) - po roku od ostatniego badania: TSH 6,86 µlU/ml INTERPRETACJA: eutyreoza (prawidlowa praca) - 0,25-5 nadczynnosc - <0,15 niedoczynosc - 7,0 czyli w opini lekarza niewielka niedoczynnosc kolejne badania --------------- ASPAT - 26 IU/L -------- norma 8-40 ALAT - 27 IU/L --------- norma 3-38 białko CRP - <6mg/l ---- norma do 6 ... 32,9 pg ---- norma 27-34 MCHC 37,3 g/dL ---- norma 31-37 RDW-CV 11,2 % % x10^3/uL LYMPH 44,1 4,7187 NEUT 46,6 4,9862 MIXED 9,3 0,9951 PLT 204 x10^3/uL ---- norma 150-350 ... zrobia -------------------------------------------------------------- sytuacja wyglada tak: w czwartek odebralem wyniki, w piatek byl lekarz, dostalem skierowanie do hematologa i skierowanie na powtorke badan krwi. W czwartek jestem u hematologa, w srode chcialem zrobic badanie krwi i moczu. I tutaj pytanie - chcialem zrobic jedno badanie w labolatorium w ktorym robilem przedem, a drugi w innym z recznym rozmazem... Czyli wstaje rano, oddaje krew w jednym miejscu, za chwile w drugim, odbieram wyniki i nastepnego ranka interpretuje je hematolog. Czy wie ktos ile krwi pobieraja w takich standardowych badaniach? oraz czy ponowne pobranie krwi po chwili nie wplynie na ten drugi wynik? mysle ze nie? co w ogole sadzicie o tych wynikach, poza tym ze blasty we krwi nie wroza nic dobrego (np. albo i głownie...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=928


Temat: Proszę o pomoc!!!
Witam wszystkich:) I dziękuję Zosiu za opisanie tych wszystkich zagadnień. Przepraszam mogłam czegoś nie przepisać z wyniku badania histopatologicznego, więc jeszcze raz wszystko na spokojnie przepisuję: "Wyniki badania: Carcinoma clarocellulare renis ... to jest wszystko co jest na wyniku tego badania. Ja nadal jestem w szoku i nie mogę dojść do siebie, bo moja mama ma przepracowane 32 lata pracy i nigdy nie ... ok. 10 dni z kartą wypisową po wynik badania histopatologicznego, dalsze zalecenia w zależności od wyniku. Usunięcie szwów na 7-10 dobę po zabiegu. ZABIEGI/ PROCEDURY ICD 9 Całkowite jednostronne wycięcie nerki ... śródnerkowe). Pęcherz moczowy słabo wypełniony, gładki. Elektrokardiogram (ocena rytmu serca) (89.51) WKG w załączniku. RR 115/75 Inne nieoperacyjne badania i pomiary (89.39) 2010-03-08, 11:30 Koaguologia INR 0.9 Czas kaolinowo-kefainowy 29 [s] ... [%] RDW-CV- 12.6 [%] Płytki krwi PLT- 199 [1003/ul] PDW- 15.6 [fl] MPV- 11.5 [fl] P-LCR- 35.9 [fl] PCT- 0.23 [%] wart.b NEUT- 3.04 [1003/ul]% NEUT- 59.5 [%] wart.b LYMPH- 1.54 [1003/UL]% LYMPH- 30.1 [%] wart.b MONO- 0.46 [1003/ul]% MONO- 9.0 [%] wart.b EO- 0.06 [1003/ul]% EO- 1.2 [%] wart.b BASO- 0.01 [1003/ul]% BASO- 0.2% 2010-03-10, 13:58 Biochemia sód w surowicy 144 ... 94.6 [fl] MCHC- 32.8 [g/dl] MCH- 31.1 [pg] RDW-SD- 41.4 [%] RDW-CV- 12.2 [%] Płytki krwi PLT- 174 [1003/ul] PDW- 14.0 [fl] MPV- 10.8 [fl] P-LCR- 31.1 [fl] PCT- 0.19 [%] wart.b NEUT- 10.39 [1003/ul]% NEUT- 89.1 [%] wart.b LYMPH- 0.59 [1003/ul]% LYMPH- 5.1 [%] wart.b MONO- 0.67 [1003/ul]% MONO- 5.7 [%] wart.b BASO- 0.01 [1003/ul]% BASO- 0.1 [%] Posiew moczu ujemny. Grupa krwi Rh (+) dodatni. Alloprzeciwciał odpornościowych skierowanych do antygenów krwinek czerwonych nie stwierdzono. Komputerowa tomografia brzucha (88.01) Nerki położone typowo, prawidłowo, wzmacniają się po kontraście. W części środkowo-dolnej nerki prawej...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1122